Workshop Buikdansen Eindhoven

  • Eindhoven
  • Vanaf 12 personen
  • v.a. 30.00 p.p. (incl. BTW)
  • 1.5 uur

Op zoek naar een gezellig vriendinnenuitje, een uniek vrijgezellenfeest of een ander groepsuitje? Dan ben je bij de Workshop Buikdansen in Eindhoven aan het juiste adres! Deze spetterende workshop is één van onze meest gezellige activiteiten.

Buikdansen
De dansvorm buikdansen is al eeuwenoud en wordt tevens al jarenlang op professioneel niveau beoefend. Duizenden jaren geleden bestond deze dansvorm al en werden de bewegingen gebruikt door priesteressen en tempeldanseressen om mythologische verhalen uit te beelden. Hiervoor gebruikten zij speciale en ritmische lichaamsbewegingen, de bewegingen die de buikdans vandaag de dag nog steeds zo kenmerken.

Eeuwen later waren het de zigeuners die de dansvorm meenamen vanuit het Midden Oosten naar Europa: ook het westen maakte op dat moment kennis met buikdansen. In de loop der tijd werden er verschillende elementen toegevoegd aan de mysterieuze en sensuele dansvorm, waardoor buikdansen vandaag de dag een mengelmoes is van bewegingen uit verschillende culturen en landen.

De workshop
Tijdens deze workshop word je meegenomen naar de authentieke dansvorm die buikdansen heet! Onze ervaren buikdanslerares leert jullie alle ins en outs van de dans en tovert jullie om tot echte 1001 nachten-danseressen.

De aanstaande bruid of bruidegom wordt, geheel in stijl, een prachtig versierd en ook voor de rest van de groep liggen er thematische attributen klaar. Dit alles om de workshop een perfecte ambiance te geven!

Het begin van de workshop is een korte warming up en nadat de spieren losgemaakt zijn, krijg je alle sensuele, ritmische en kenmerkende dansbewegingen aangeleerd in een korte choreografie. De voetjes gaan van de vloer en het dak gaat eraf! Maar we zullen jullie tijdens deze workshop niet alleen maar actief bezig laten zijn. In de pauze is het natuurlijk tijd voor een heerlijke kop thee of koffie.

De Workshop Buikdansen Eindhoven vindt plaats op een centrale en gezellige locatie in het altijd bruisende Eindhoven. Je boekt de workshop op een datum en tijdstip naar keuze.

De Workshop Buikdansen in Eindhoven is inclusief:
– Professionele buikdanslerares
– Zaalhuur
– Versieringen
– BTW