Amsterdamse Spreekwoorden Tour

  • Amsterdam
  • Vanaf 8 personen
  • v.a. 15.00 p.p. (incl. BTW)
  • 2.0 uur

Tijdens deze Amsterdamse Spreekwoorden Tour nemen onze gidsen u mee naar de bakermat van een aantal oer-Hollandse spreekwoorden en uitdrukkingen.

Als het hele gezelschap compleet is zal de gids het startschot geven en plonsen we de Amsterdamse binnenstad in. Zo wandelen wij tijdens deze rondleiding door de Warmoesstraat en de Zeedijk waar op nr. 1 café in ‘t Aepjen zit. Volgens de legende zat in dit café oorspronkelijk een herberg. Het uitzonderlijke van deze herberg was dat men de rekening niet alleen in harde munten maar ook in Apen kon voldoen. Met als resultaat dat de eigenaar op een gegeven moment een kamer vol apen had en aan apen kleeft een groot nadeel, namelijk vlooien. Dus als een matroos al krabbend door de Amsterdamse binnenstad liep, dan wisten de andere mensen dat hij in de aap had gelogeerd.

Vanaf de Zeedijk lopen we naar de voormalige Amsterdamse Bierkade. Hier werkte de mannen die zo strek als een beer waren, dus daar tegen vechten was vechten tegen de bierkaai. Maar ook andere uitdrukkingen zoals, voor pampus liggen, wie breed heeft moet breed laten hangen en door een ringetje te halen zullen de revue passeren.

Natuurlijk zullen wij op de helft een korte pauze inlassen en een echt Amsterdams cafeetje induiken voor een lekker drankje. ( consumpties zijn echter wel op eigen kosten ).

Dus haal uw lekkere stappers maar uit de kast en duik samen met onze ”Amsterdamse spreekwoorden specialisten” de Amsterdamse binnenstad in!

Inclusief:
– Professionele gids
– Gezellige verhalen en anekdotes
– Beproefde route
– Café stop (exclusief consumptie)
– BTW

 

Andere suggesties…