Hofjestour. hofjeswandeling in Amsterdam

  • Amsterdam
  • Vanaf 8 personen
  • v.a. 12.50 p.p. (incl. BTW)
  • 2.0 uur

Wist u dat Amsterdam barst van de hofjes?

Jazeker, het enige probleem is: ze zijn goed verstopt. Maar geen nood, onze gidsen weten ze wel te vinden en staan te trappelen om u er naar toe te brengen tijdens deze ‘Hofjeswandeling in Amsterdam’.

We beginnen deze hofjeswandeling over het algemeen vanaf de Beurs van Berlage. Maar indien u het prettiger vindt is het ook mogelijk deze hofjeswandeling vanaf ergens anders te starten. Onze gidsen zijn namelijk van alle markten thuis en kennen Amsterdam op hun duimpje!

De Jordaan
Onze hofjeswandeling speelt zich voor het grootste gedeelte af in de Amsterdamse Jordaan. Hier wandelt u samen met onze gidsen naar deze goed verborgen Amsterdamse pareltjes, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Onderweg zullen de gidsen de verhalen en anekdotes vertellen die bij deze hofjes horen. Zo komen we onder andere langs het Karterhuizerhofjes, het Claes Claeszhofjes en het Sint–Andrieshof. Maar ook bij andere bekende plekjes in de Amsterdamse Jordaan zal worden gestopt. Zo zullen wij tijdens deze hofjeswandeling een bezoekje brengen aan de Westerkerk, de Noordermarkt en wereldberoemde grachtengordel.

Natuurlijk stoppen we ook bij een gezellig cafeetje voor een lekker drankje. De drankjes zijn echter wel voor eigen gelegenheid.

Dus twijfel niet en wandel mee met onze hofjeswandeling in Amsterdam!

De hofjeswandeling is inclusief:
– Professionele gids
– De mooiste Amsterdamse hofjes
– Pauze in een gezellig Amsterdams cafeetje ( exclusief consumptie )
– BTW

Komt u niet aan de 8 personen maar heeft u wel zin in zo’n gezellige stadswandelingen samen met een van onze gidsen? Wij hebben elke zaterdagochtend om 10.30 uur een inschrijtour. Deze tour vertrekt iedere zaterdagochtend en u kunt zich al inschrijven vanaf 2 personen.

Tip! Deze hofjeswandeling kunt u in verschillende talen reserveren, neem contact op met onze medewerkers voor de mogelijkheden

 

Andere suggesties…